Mulig ny entusiast med flintlåspistol (Lover og regler)

av Gka, fredag 30. november 2018, kl. 18:37 (140 dager siden)
redigert av Gka, fredag 30. november 2018, kl. 18:47

[image]Hei,

Jeg arvet en del våpen i 1998 da fatter la på røret. Litt etterpå ble mesteparten dumpet hos en våpenhandler, der jeg fikk omtrent skrapverdi for metallet.

Nå i det siste har jeg solgt ut et par Kongsberg våpen og noen bajonetter. Jeg synes det er bedre at de havner hos entusiaster, enn at de skulle tilbringe enda flere tiår i kottet. Jeg synes og at dere som tar vare på sånne våpen også ivaretar historien ved å skyte med de. Omtrent som med damplokomotiver, det skal mer til enn å oppbevare de på museum, ved å bevare kunnskapen om å bruke de, gjør man kulturgjerningen.

Når jeg gikk inn i dette forumet, var det først og fremst for å finne ut hva jeg hadde arvet. Det tok tid, ikke minst fordi jeg syntes det var interessant å lese meg opp å gamle våpen, historie er alltid moro. Det er også artig å se kammerlader filmer på youtube.:-)

Mutter driver fortsatt og rydder, og nå har det dukket opp to stk pin fire revolvere, kjøpt av oldefar. Ifølge farfar var han sjalu og skulle skyte nabon. Mora hans satt hjemme og tente fyrstikker om kvelden når gubben var på ærbe, ho visste han kunne se det, så ho gjorde det for at han skulle tru at ho hadde mannfolk på besøk som røkte pipe.
De er sannsynligvis belgiske, og avtrekkeren kan felles inn forover, ingen avtrekker bøyle, De er laget med romslige toleranser, særdeles skarnglete(jeg er maskiningeniør), desverre ingen bilder nå.
Er disse registreringspliktige?

Nå over til flintlåspistolen.
Denne kom i hus som byggesett da jeg var i barneskolealder. Husker at fatter tilpasset, pusset beiset og lakkerte treverket. Den ble aldri registrert, og jeg vet ikke om det var plikt å registrere sånt på 80-90 tallet. Jeg tror heller ikke det er skutt med den noen gang.
Men det har jeg lyst til å gjøre!:-D .
Det ser så moro ut med svartkruttvåpen på youtube, og jeg kan godt ha en hobby til ved siden av modelljernbane og engelsk sportsbil:-) .
Er denne registreringspliktig?
Og hvis ja hva hva gjør jeg for å få den registrert?
Må jeg ha våpenskap, boltet fast i gulv for å ha den?
Er det noen i av dere i som bor i Østfold, og som er villige til å gi litt opplæring?
Det hadde vært moro å skyte med den.


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum