Personlig bilde

Bøssemaker A.Kalseth, Trondhjem ? (Våpensamling)

av krutnarr ⌂, Søgne, onsdag 6. mars 2019, kl. 08:34 (448 dager siden) @ Øyvind F.
redigert av krutnarr, onsdag 6. mars 2019, kl. 08:49

Geværet er trolig laget av Anders Larsen Kalseth, født 24. mars 1876 og døde 17. august 1898 i Trondheim. Han ble altså bare 32 år. Siden han døde såpass ung var kanskje ikke produksjonen så stor. Tidlig i 1890-årene var han kjent som Trondhjems skytterlags beste skytter, så han visste nok hva han drev med.

Der var han ja. Regner med at du mener at han var født i mars 1866, men 32 år er ikke lenge.
En god skytter var han. Det er beskrevet i Jubileumsboka ”Trondhjems Skytterlag gjennom 100 års” utgitt i 1961, skrevet av J.P.Kroglund. Litt ned i artikkelen står det:

"Under denne avslutningsskytingen fant Neergaard på å sette opp en ekstraskytning utenom programmet. Skytningen foregikk med salongrifle på 15 meters hold, og premien var et spekelår som førstepremie og en spekepølse som annenpremie. Spekelåret strøk børsemaker Anders Kalseth avgårde med, dog ikke lenger enn inn i Skytterhuset, hvor låret etter forutsetning gikk all kjødets gang, og vi forstår så godt at det smakte til et godt glass toddy (karsken var ikke kommet til byen enda). Pølsa strøk bokstavelig talt daværende børsemakerlærling P. A. P. avgårde med. Han tok simpelthen og la pølsa på aksla og drog ad hybelen til. Pølsa var stor, etter eget utsagn målte den minst 6 tommer i omkrets og en god alen lang. "

--
Besøk meg på www.krutnarr.no
Mail meg på: krutnarr@krutnarr.no


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum