10,15 Jarmann repetergevær modell 1884 (Våpensamling)

av anvil, onsdag 6. mars 2019, kl. 10:08 (448 dager siden) @ Monsen

Hei, jeg holder på med tilsvarende prosjekt, der hele stokken skal lages, samt at noen manglende deler også må lages, inkludert fjær nr. 33.
Din beskrivelse av feste for fremre bånd får meg til å tro at pipa på "ditt gevær" er nedkortet og dermed uten den pipeklakken på undersida som skruen du nevner skal skrus inn i. Grunnen til at dette løpsbåndet må festes med presis og solid forbindelse til pipa er at bajonetten festes til løpsbåndet, og ikke som normalt, direkte på pipa. Det kan dessuten tyde på at du ikke har magasinrøret, som skal være festet i forkant til den samme pipeklakken.
Dersom målet med ditt prosjekt er å lage en modellriktig stokk, så må du nok redusere på kravene, dersom du ikke får satt på ei modell- og dimensjonsriktig pipe. Da er det vel heller ikke så viktig at nevnte fjær blir laget etter originalen.
Jeg er i ferd med å skaffe meg emner til magasinøret til mine prosjekter. I den forbindelse kan jeg skaffe deg et komplett magasinrør med fjær, tilbringer og endelokk tilpasset feste til pipeklakken. Men det forutsetter jo at pipa er i full lengde og med nevnte pipeklakk. Slik pipe er ikke lett å skaffe, men absolutt mulig.
Du ønsker å se et originalt våpen. Det, samt detaljer om deler osv. kan du se på Kongsberg, dersom det ikke er for langt fra deg.
Legger ved bilde av flær nr. 33, samt av fremre løpsbånd med den omtalte skruen som skal passe i pipeklakken, samtidig holder den løpsbåndet på plass.
[image][image]


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum