Personlig bilde

Danske rulleblokkeksperimenter. (Patronvåpen)

av The Dane @, Danmark, søndag 10. november 2019, kl. 19:30 (271 dager siden) @ The Dane

En del af dit problem er at man ved konverteringen til centraltændt og røgsvagt krudt samt kappeklædte projektiler var tvunget til at bruge en (meget) lang overgangskonus fra hylster til fuld riffelgang.
Dette fordi røgsvagt krudt var meget nyt og man var ikke god til at regulere brændhastighed og dermed trykket i riflen. Da der er 1867 materialer i både løb og lås var man nødt til at holde sig tæt på sortkrudt tryk med hvad det så medførte af problemer.

Faktisk så var overvejelserne omkring 56mm hylstret at så håbede man at kunne opnå en tilpas høj V0 (ca. 495m/s) og dermed kunne bibeholde sigterne der var gradueret i alen men så bare ommærke dem til meter. Dette forsøg gik som vi ved ikke som ventet (man fandt patronen for lang og genlade hastigheden var for ringe. Den kortere 51mm patron var 20% hurtigere at genlade med) og ultimativt så dikterede trykket udgangshastigheden (kun 476m/s) og efterfølgende de nye visier.
Med en ønske om 51mm patron og 495m/s endte man omkring 2000bar kammertryk og vi ved alle at den går ikke!

Den røgsvage patron til karabinen blev tilpasset i hastighed så de gamle sigter i alen nu kunne aflæses i meter (320m/s sort til 400m/s røgsvagt).


[image]
[image]
[image]


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum