Personlig bilde

svartkrutt-net-ligaen 2020 (INNSTILT) (Stevner)

av Øyvind F. ⌂ @, Bergen, onsdag 1. januar 2020, kl. 09:18 (194 dager siden)

Oppdatering 14. mars 2020. Forumkonkurransen er avlyst inntill videre på grunn av situasjonen rundt koronaviruset. Les mer her.


svartkrutt.net-ligaen er en skytekonkurranse for forumets medlemmer. En ny konkurranse blir publisert den 1. hver måned, og konkurransen varer ut måneden. Deltakerne skyter konkurransen på egen hånd, og laster opp bilde av skutt skive og resultat i en egen forumtråd for den aktuelle måneden. Ved utgangen av hver måned kåres en vinner, og poengene tas med inn til neste måned. 1. januar 2021 kåres en sammenlagtvinner.

Det er en fordel å lime skiva på en stiv bakgrunn. Bruker du kun stifter vil den revne og bli vanskelig å tolke. Ved tvilstilfeller der skiva har revnet på grunn av dette vil tvilen ikke komme skytteren til gode.

Klasser
Det konkurreres i to klasser: revolver/pistol og langvåpen. Du kan delta i begge konkurransene. Samme skive benyttes i begge klasser, men det skytes på forskjellige avstander. Replikavåpen og originale våpen skyter i samme klasse.

Våpentype, sikter og kaliber
Fritt, så lenge våpenet opprinnelig ble laget for svartkruttammunisjon. Det vil si at både flintlåsvåpen og våpen ladet med messingpatroner kan brukes i samme konkurranse, det samme gjelder riflede og glattløpede våpen.

I langvåpenklassen er både åpne sikter og dioptersikter tillatt. Bruk av kikkertsikte er ikke tillatt. I revolver- og pistolklassen tillates kun skur og korn.

Antall forsøk og trening
Hver skytter har kun ett forsøk når konkurransen skal skytes. Det er lov å trene på skiven i forkant, men du må bestemme deg på forhånd når det tellende forsøket skal skytes. Skyt gjerne med vitner, så vet vi at alt er gjort på ærlig og redelig vis.

Dømming av treff

Skytestilling
Skytestilling er fri, men det er ikke tillatt å skyte med anlegg dersom ikke den enkelte måneds konkurranse spesielt spesifiserer dette. Revolver og pistol skyter med beste hånd dersom det ikke er oppgitt at tohåndsskyting er tillatt.

Månedskonkurranser og poeng
Hver deltaker får 5 poeng for å delta. I tillegg deles det ut følgende poeng:

1. plass: 10 poeng
2. plass: 9 poeng
3. plass: 8 poeng
4. plass: 7 poeng
5. plass: 6 poeng
6. plass: 5 poeng
7. plass: 4 poeng
8. plass: 3 poeng
9. plass: 2 poeng
10. plass: 1 poeng

Ved poenglikhet er det opp til dommeren å kåre en vinner.

Konkurranser

Resultater oppdateres fortløpende på: http://svartkrutt.net/liga/index.php

--
Øyvind F. - forum admin
Bøker jeg har skrevet.

Merkelapper:
liga 2020


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum