Høringsnotat om ny våpenforskrift (Lover og regler)

av Cap'n Redneck, close to Hell., tirsdag 17. mars 2020, kl. 11:51 (75 dager siden) @ dinsdale

Det står spesifisert at selve flintsteinen regnes som vital del på flintlåsvåpen, og nippelen regnes som vital del på perkusjonsvåpen.

Selv om registreringsplikten på replikavåpen videreføres så er det foreslått at disse ikke lenger skal behovsprøves; dvs. man kan få kjøpe så mange replika perkusjonsrevolvere, perk.rifler og flintlåsgeværer man bare ønsker, uavhengig av om man har et gyldig bruksområde for hvert enkelt våpen...
Da åpner det seg en mulighet for å skaffe seg hele modellrekka til salige Samuel (via Uberti); fra 1836 Paterson til 1862 Police.

Derimot blir det strengere å få kjøpt replika patronvåpen; her er forslaget at man må dokumentere deltagelse på minst 10 organiserte treninger / åpne stevner siste 6 måneder for pistol/revolver, og minst 6 organiserte treninger / åpne stevner siste 6 mnd. for langvåpen.

Hva gjelder patroner tenker nok myndighetene på "gasstettende enhetspatroner".
Mulig man ønsker å følge den svenske modellen, hvor pinfire, rimfire og centerfire er underlagt reg.plikt. (Selv om vi som har skutt med 12mm Lefaucheux pinfire vil sverge på at den IKKE er plagsomt gasstettende..!)

--
"As long as there's lead in the air, there's still hope..."


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum