Personlig bilde

Tengene fra Lee har kommet (Utstyr og tilbehør)

av Øyvind F. ⌂ @, Bergen, mandag 21. juli 2008, kl. 12:25 (4275 dager siden)

Som dere kan se av denne nyhetssaken så er tengene fra Lee endelig ankommet Norge. Kulene ser slik ut:

[image]

Remington
Kula veier ca. 380 grains, dvs. 20 grains mer enn originalen, som riktignok hadde hulbase. Diameteren på det øverste båndet er 12,7 mm, mens den måler 12,62 mm nederst. Dette gjør at den blir lett å lade for dere uten ladeverktøy.

Jeg har prøvd ti skudd med 50 grains sveitser 3 (FFg) på 50 meter. Kulene var av reint bly, det ble ikke brukt mellomladning, og kula ble satt direkte ned på kruttet. Kula ble smurt med SPG. Det ble ikke pusset mellom skuddene eller brukt blåserør. Samlingen var ikke allverden, men den var innenfor åtteren på halvmeterskiva. Kula så ut til å være stabil, og det var pene sekskantede hull i skiva.

Jarmann
Jarmannkulene veier 337 grains, med andre ord nøyaktig det samme som de papirviklede originalkulene. Diameteren er hele 10,5 mm, noe som er altfor stort for kammeret på min Jarmann-rifle. Jeg sizet mine kuler ned til .401", eller 10,19 mm, og det gikk greit. Jeg får skaffe meg en sizer som er rundt 10,35 mm tenker jeg, men jeg testet likevel de sizede kulene på 50 meter for å se hvordan det gikk. Kulene var for øvrig støpt med reint bly.

Jeg ladet med 70 grains sveitser 3 (FFg), og hadde litt semulegryn mellom krutt og kule. Ingen mellomladning. Kula ble satt såpass dypt i hylsa at den siste smørerilla ble dekket. Kulene ble smurt med SPG.

Det ble skutt på 50 meter, og det ble brukt blåserør mellom hvert skudd, men ingen pussing. Jeg startet med rent løp. Samlingen på ti skudd så slik ut etter skyting:

[image]

Samlingen måler ca. 6,5 mm. De siste fem skuddene samlet innenfor 2,8 mm. Kulene så også her ut til å være stabile, og hullene var runde og fine.

[image]

Jarmann og patroner ladet med nye kuler.

18 lødig kammerlader
Kammerladerkula er identisk med NEI-kula som er testet tidligere, og jeg har ikke skutt med Lee-kula enda. Lee-kula måler mellom 17,40 og 17,45 mm i diameter, mens NEI-kula måler mellom 17,45 og 17,5 mm.

--
Øyvind F. - forum admin
Bøker jeg har skrevet.


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum