Personlig bilde

Slipemerker på sluttstykket (Kammerlader)

av Roy-Terje Kjoberg @, Sogn og Fjordane, søndag 6. desember 2015, kl. 21:07 (1634 dager siden)

Har to Landmark 2 bånds 4''' og begge har noe som ser ut som slipemerker på toppen av sluttstykket. Er dette noe som tilfeldigvis forekommer på mine eksemplarer eller opptrer det samme på andre Landmark'er? Hvis ja, er det noen som har formening om hva det skyldes?

[image]
[image]

Personlig bilde

Slipemerker på sluttstykket

av Trond ⌂ @, Oslo (nov-mars) Brekkestø resten av året, mandag 7. desember 2015, kl. 00:01 (1634 dager siden) @ Roy-Terje Kjoberg

Jeg har akkurat sjekket mine 18-lødige Landmarker og ingen av dem har tilsvarende merker. Men jeg har en mulig forklaring, i hver fall teoretisk sett. Aribeiderne på CJV var temmelig radikale og rundt 1880 (tror jeg) var offiserene i marinen redd for at det faktisk ville kunne skje et vepnet opprør. Sluttstykkene på marinekammerladerne ble derfor fjernet fra geværene for en periode.

Dette er riktignok bare et rykte, men faktum er at en betydelig del av Landmarkene har feil serienummer på sluttstykket i forhold til serienummeret på geværet. Jeg tror sluttstykkene ble individuelt tilpasset og har selv vært borte i at sluttstykker ikke passer skikkelig i riflen og at det har et annet nummer enn riflen.

Sjekk om numrene på sluttstykkene stemmer med serienummeret på riflen. Om det ikke gjør det, kan dette være en mulig forklaring.

Et lite spørsmål. Du sier at det er to to-båndsutgaver, den ene har et serienummer som stemmer med dette, men serienummer 20 indikerer da en trebånds? Eller er dette M1860 modeller???? Bildene gjør at jeg trodde det var 18-lødige?

--
Norwegian Military Small-arms 1604-WW2

Trond

Personlig bilde

Slipemerker på sluttstykket

av Kammerherren ⌂ @, Hadeland, mandag 7. desember 2015, kl. 07:07 (1634 dager siden) @ Trond

Trond du må legge deg når det blir natt, så slipper du å lese feil......;-)

Trådstarter skriver: Har to Landmark 2 bånds 4'''

--
Kammerherren

Personlig bilde

Slipemerker på sluttstykket

av jæger justnæs @, Kristiansand, mandag 7. desember 2015, kl. 07:38 (1634 dager siden) @ Kammerherren

Jeg menerer at merkene stammer fra plata på hakestykket. Det ser mer ut som slagmerker enn filemerker. Når kammeret åpnes helt opp (med full kraft) stukes plata litt sammen og får en grad/skarp kant på undersiden. Når da kammeret lukkes med kraft lager graden et merke på kammerets overside. Deretter sveives kammerstykket frem og merkene kommer til syne.
Spesielt på det andre eksempelet viser bakplata tydelige merker der "hengsla" på kammeret har slått mot når kammeret er åpent.

--
Best når det smeller!

Personlig bilde

Slipemerker på sluttstykket

av Roy-Terje Kjoberg @, Sogn og Fjordane, mandag 7. desember 2015, kl. 08:05 (1634 dager siden) @ jæger justnæs

Teorien til JJ kan nok være den som har svaret på dette. Var i kontakt med KVF og fikk svar at det muligens var under åpning av sluttstykket dette skjedde. Tenkte ikke så langt at grunnlaget for merkene kom da og at selve merkene kom under lukkingen. Nå har jeg testet (forsiktig) og det stemmer nok :ok:
Takker for god hjelp:-)

Slipemerker på sluttstykket

av JanS, mandag 7. desember 2015, kl. 20:35 (1633 dager siden) @ Roy-Terje Kjoberg

Jeg hadde samme tanke som JJ spesielt når det gjelder nr. 20. Den er i finere stand enn nr. 921. Sistnevnte har vært angrepet av mye rust som er delvis filt/fjernet på de større flater. Rester av originalrustet finnes på toppen av kassens sidekanter og rundt hevarmen hvor det er vanskeligere å komme til. På hengsleleddet ses rotasjonsspor etter grov maskinell stålbørste. Slipespora i bakkant går ned i godset og ser nyere ut. De går ikke ut til kantene. Det ser ut som en "klamphogger/grovsmed" har vært uheldig/liten erfaring med liten vikelsliper under fjerning av gravrust før salg. En annen teori kunne være at det er en uheldig filer ved omgjøring av sluttstykket til Landmark, men jeg tror ikke denne feilen ville gått gjennom kontrollen.;-)

--
Utestengt bruker. Ta informasjonen i innlegget med en klype salt. Admin.

Personlig bilde

Slipemerker på sluttstykket

av Mr. Pitt @, Minnesund, tirsdag 8. desember 2015, kl. 09:24 (1633 dager siden) @ JanS

Et lite sidesprang:
For et par år siden fant jeg en Landmark på romeriksmarkedet, på denne så det ut som om noen hadde stått og slått med hammer på sluttstykket/låskassa og prisen, kr. 6000.-, jeg gikk videre.
Hvorfor blir dette gjort? hvis sluttsykket satt fast, pga rust?, så er vel ikke hammer den rette metoden, børsa så grei ut ellers.
Dette har jeg sett på flere børser, og hver gang står jeg der som et stort spørsmålstegn.

--
Old gunfighters never die, we just go on smellin like black powder.

Slipemerker på sluttstykket

av festus @, tirsdag 8. desember 2015, kl. 20:55 (1632 dager siden) @ Mr. Pitt

Hvorfor blir dette gjort? hvis sluttsykket satt fast, pga rust?, så er vel ikke hammer den rette metoden, børsa så grei ut ellers.


Jeg vil anta at det er blitt gjort for å løsne et fastrustet sluttstykke. Siden de må dras tilbake noen millimeter før de kan vippes opp kan de sitte noe j*vlig, så jeg kan godt tenke meg at man i frustrasjon har grepet til en hammer for å "banke løs" rusta. Om det var noe lurt er en annen sak... ;-)

--
"En mann kan aldri ha for mye rødvin, for mange bøker eller for mye ammunisjon"
- Rudyard Kipling

Personlig bilde

Slipemerker på sluttstykket

av Roy-Terje Kjoberg @, Sogn og Fjordane, tirsdag 8. desember 2015, kl. 12:00 (1633 dager siden) @ JanS

Legger ved et bilde av #921 for å avkrefte at selger hadde gjort noe for å fjerne gravrust.


[image]

RSS på tråd
powered by my little forum