Personlig bilde

svartkrutt.net-ligaen 2016 (Stevner)

av Øyvind F. ⌂ @, Bergen, fredag 1. januar 2016, kl. 18:41 (1681 dager siden)

svartkrutt.net-ligaen er en skytekonkurranse for forumets medlemmer. En ny konkurranse blir publisert den 1. hver måned, og konkurransen varer ut måneden. Deltakerne skyter konkurransen på egen hånd og laster opp bilde av skutt skive og resultat i en egen forumtråd for den aktuelle måneden. Ved utgangen av hver måned kåres en vinner, og poengene tas med inn til neste måned. 1. januar 2017 kåres en sammenlagtvinner.

Det er en fordel å lime skiva på en stiv bakgrunn. Bruker du kun stifter vil den revne og bli vanskelig å tolke. Ved tvilstilfeller der skiva har revnet på grunn av dette vil tvilen ikke komme skytteren til gode.

Klasser
Det konkurreres i to klasser: revolver/pistol og langvåpen. Du kan delta i begge konkurransene. Samme skive benyttes i begge klasser, men det skytes på forskjellige avstander. Replikavåpen og originale våpen skyter i samme klasse.

Våpentype, sikter og kaliber
Fritt, så lenge våpenet opprinnelig ble laget for svartkruttammunisjon. Det vil si at både flintlåsvåpen og våpen ladet med messingpatroner kan brukes i samme konkurranse, det samme gjelder riflede og glattløpede våpen.

I langvåpenklassen er både åpne sikter og dioptersikter tillatt. Bruk av kikkertsikte er ikke tillatt. I revolver- og pistolklassen tillates kun skur og korn.

Antall forsøk og trening
Hver skytter har kun ett forsøk når konkurransen skal skytes. Det er lov å trene på skiven i forkant, men du må bestemme deg på forhånd når det tellende forsøket skal skytes. Skyt gjerne med vitner, så vet vi at alt er gjort på ærlig og redelig vis.

Dømming av treff

  • Om ikke annet er tillatt benyttes feltregler til dømming av treff. Det betyr at tangering av den hvite skillelinjen er nok for å oppnå høyere poeng.
  • Når en skive er lagt ut på forumet er den tellende, og kan ikke skytes om igjen. Dersom du lurer på om du har gjort noe feil, spør før du legger skiva ut.
  • Har du skutt for mange skudd strykes de beste treffene tilsvarende antall skudd du har skutt for mye.

Skytestilling
Skytestilling er fri, men det er ikke tillatt å skyte med anlegg dersom ikke den enkelte måneds konkurranse spesielt spesifiserer dette. Revolver og pistol skyter med beste hånd dersom det ikke er oppgitt at tohåndsskyting er tillatt.

Månedskonkurranser og poeng
Hver deltaker får 5 poeng for å delta. I tillegg deles det ut følgende poeng:

1. plass: 10 poeng
2. plass: 9 poeng
3. plass: 8 poeng
4. plass: 7 poeng
5. plass: 6 poeng

Ved poenglikhet er det opp til dommeren å kåre en vinner.

Bonuspoeng ved årets slutt
1 poeng for hver måned du har deltatt, altså maksimalt 12 poeng.

Konkurranser

Resultater legges ut her: http://svartkrutt.net/liga/index.php

--
Øyvind F. - forum admin
Bøker jeg har skrevet.

Personlig bilde

svartkrutt.net-ligaen 2016

av jrr50 ⌂ @, Tysnes, torsdag 28. januar 2016, kl. 14:46 (1654 dager siden) @ Øyvind F.

Må bare spørre her angående dette med våpen typer,har en belgisk mauser M1889 ( mMANUFACTURED d'Le ETAT ). Tidligere enn FN sine som kom 90/91,som fikk agenturet for og lage disse for belgiske stat. En gang i 1890.
Men denne som er i orginal cal 7,65*53 som egentlig var vel laget som ble laget som en prøvepatron og gikk gjennom tester på m1888 og overgangs Mod 88/89 og da tidlig modell av m1889 ,min er en av disse tidligeste modell , en av de aller første belgiske med det gamle sluttstykket som ser ut som m 1888 sluttstykke i en 1889 kasse,så ingen tvil om det er en av de aller,aller første.

En av de orginale fra Belgia med beskyttelse rør utenpå løpet. Merket: /89 også.
Og har ikke PV merkingen heller,men le'perron som Belgia har brukt som proof merker i 200år +, så det er noe som de første hadde ,før de fikk riktig merking for røyksvak som skal være pv.
Er denne mulig er regnes dette som en utelukkende røyksvak patron,siden den er i 7,65*53,det ble skutt test med både svart og røyksvak men vet ikke om at svartkrutt ble brukt i andre sammenhenger,enn test,og ikke hørt om det etter de ble tatt i bruk av militæret i Belgia 21.10. -1889.

Kan jeg delta med på konken 2016 med denne børsa? , selvfølgelig ladet med svartkrutt da ,jeg skyter mye svartkrutt med den og det funker utmerket det.
Har faktisk aldri skutt noe annet i den siden jeg fikk den.:-)

--
Med beste hilsen JRR50.

Besøk gjerne min hjemmeside: www.jrr-50.com

(NB,ny hjemmeside under laging,så det er nesten bare side oppsettet nå ,men bilder og slikt er underveis)

Personlig bilde

svartkrutt.net-ligaen 2016

av Øyvind F. ⌂ @, Bergen, torsdag 28. januar 2016, kl. 21:36 (1654 dager siden) @ jrr50

Lad med svartkrutt og blykule så går det greit.

--
Øyvind F. - forum admin
Bøker jeg har skrevet.

Personlig bilde

svartkrutt.net-ligaen 2016

av jrr50 ⌂ @, Tysnes, fredag 29. januar 2016, kl. 16:39 (1653 dager siden) @ Øyvind F.

Den er grei,har både blykuler i .313 " til den og svartkrutt,så da skal det lades litt så da skal den prøves på konken.;-)
Takk for hurtig svar.:-) :-) :-)

--
Med beste hilsen JRR50.

Besøk gjerne min hjemmeside: www.jrr-50.com

(NB,ny hjemmeside under laging,så det er nesten bare side oppsettet nå ,men bilder og slikt er underveis)

Personlig bilde

svartkrutt.net-ligaen 2016

av Øyvind F. ⌂ @, Bergen, søndag 1. januar 2017, kl. 10:58 (1316 dager siden) @ jrr50

Da har det gått et år, og endelige resultater for svartkrutt.net-ligaen 2016 er tilgjengelig her: http://www.svartkrutt.net/nyheter/vis.php?id=112

--
Øyvind F. - forum admin
Bøker jeg har skrevet.

RSS på tråd
powered by my little forum