Adjø til våpnene (Litt på siden)

av olav, torsdag 28. april 2016, kl. 13:57 (1494 dager siden)

Jeg skriver fordi jeg nå takker av etter mange år siden begynnelsen i 1972 . Det var en kar i Kragerø som lovet svartkrutt folket hylser , dier , kuletenger til 12,17x44 R Vel de ringte meg og , kaliberet var kjent da jeg som gutt skjøt hjort med det , røyk fært da men bukken daua . Hylser fikk jeg fra Jimmy Goodwin i NFSD som dreide de etter den hylsa han fikk fra meg . Fikk 100 stk først . 25 stk prøvde jeg selv og etter 25 omladninger falt hetta ut da jeg skulle lade de på nytt . Jeg glødet hylsene ofte, kuletang og tenger fikk jeg etterhvert fra N.E.I.Ikke helt etter modellen men det gikk . Folket kjøpte jo hylser under tvil . Diesett de første 10 forsvant .Så begynte styret med 8x58RD og Jarman men der gikk grensene ikke dreide der men ekte vare. Betram og Horneber begynte å vise seg og jeg fikk da 8x58RD fra BB som sprakk i 50% ved første avfyring . Kjeft fikk jeg og kjeft fikk Betram . Men jeg så jo på kammerdimensjoner der i 8 mm og de var i flere tilfeller svært romme og en fikk merkelige resultater nå en presset disse om . På Jarmanen passet ikke expander og kalibrering da de der så etter den US kula i 40 kaliber . Alt dette er servert die og hylsemakere , spesielt da CH4D som kom på banen da NFDS takket av . Jeg har noen diesett i gjen som skal ut samt hylser og Remington deler .

Om jeg er mett av dage ? Nei men jeg blir ikke noe mett av det jeg tjener og har tjent i denne bransjen .
Det er synd at våre hobbybørsemakere er ute av drift, skulle gjerne halt i land to prosjekter . En en relining av min gamle Webly/Pryse og to , ett løp dreid ned ,gjenget og kamret for 25/20 Single Shot og da med ett Leatherwood sikte på .Men jeg ser jo det når jeg skal ha tak i noe så får jeg ikke noe på kroken, null inntresse for mine ønsker selv om jeg jo betaler rikelig for det .
Dere ser på Markedet hvor jeg er . Når det er slutt takker Olav Johan Ring Heidenstrøm av . Takk for meg .

Personlig bilde

Adjø til våpnene

av Trond ⌂ @, Oslo (nov-mars) Brekkestø resten av året, torsdag 28. april 2016, kl. 20:54 (1493 dager siden) @ olav

Vær snill å ikke melde deg helt ut. Vi trenger fortsatt litt godt voksne, innsiktsfulle og erfarne brukere på forumet. Som utelukkende samler vet jeg f.eks. minimalt om kalibre, dier, hylser, ladninger m.m.m. Men jeg kan bidra litt på modellbetegnelser og på å skaffe ting som folk ikke finner selv av våpen (derfor Store Ø's mobbing med IKEA). Jeg har lest mange av innleggene dine - og lært litt mer.

Det er selvsagt noe dritt å komme i reparasjons-alderen, men heldigvis er det mye som kan repareres - noe jeg er blitt et vandrende eksempel på. Ikke alle reparasjons-forsøkene har vært like vellykket riktignok, men såvel Huntdoc som jeg har fortsatt entusiasme og glede for det gamle og jeg opplever det også som en oppgave å spre det glade budskap samt litt kompetanse til de kommende generasjoner. Jeg er overbevist om at også du fortsatt vil ha mye verdifullt å komme med!

--
Norwegian Military Small-arms 1604-WW2

Trond

Adjø til våpnene

av olav, fredag 29. april 2016, kl. 08:20 (1493 dager siden) @ Trond

Jeg melder jeg jo meg ikke ut . Folket vet hvem jeg er , håper jeg ,og kan kontakte meg når det gjelder .
Mine forbindelser holder jeg en stund til ved like . Men ser jo at det kommer andre yngre og ikke minst kapitalsterke personer på banen med hylser og annet til priser jeg ikke kan slå .
For å si det sånn så er jeg ikke kapitalsterk og har ikke lengre råd til å ha store lagre med hylser og diesett lenger.

Klart en sliter med både det ene og det andre og blir reparert der det gjelder . Ellers er jeg i form og blir holdt i form av mine naboer som jo bruker meg i styre og stell, så hodet får noe å bryne seg på .

Jeg har og hørt det glade budskap forlengst men jeg snur ikke det annet kinn til . En lærdom jeg fikk i unge dager i et dampende helvete .
Her ligger gulvet fullt av RB deler og annet og kona tør ikke å gå inn her forståelig nok .
Dere kan i hvertfall være glade dere har Øyvind Flatnes i blandt dere . Tre av hans bøker ligger hos venner i USA vel motatt og en som ikke var svartkrutt skytter fikk ånden , kammerlader .

Jeg er til stede når jeg ikke arbeider .
Olav

Personlig bilde

Adjø til våpnene

av runastav, fredag 29. april 2016, kl. 08:55 (1493 dager siden) @ olav

Olav, du blir aldrig kvitt svartkrutet i blo det vettu nok;-)
Mine første DREIDE 12,7x44R hylser kom sjølvsagt frå deg, og de ble flittig brukt til de sprakk de var jo dreid. Monterte for endel år tilbake hylsebunn fra en utskutt i stokken på grombørsa, og der forblir den til evig tid:-)
Så min mening er at du er Norges Svartkrutt hylse osv GURU!
Mvh Runar[image]

Adjø til våpnene

av Huntdoc, torsdag 28. april 2016, kl. 21:10 (1493 dager siden) @ olav

Ikke gi opp.Du har kommet gjennom skjærsilden en gang tidligere,og jeg har som motto at så lenge liket fiser er det håp.Ta en teskjed svartkrutt i 5cl aquavitt,så ser det lysere ut med en gang.(Nå mister jeg vel legelisensen,men skitt au.)Samlerhilsen huntdoc

Personlig bilde

Adjø til våpnene

av jrr50 ⌂ @, Tysnes, torsdag 28. april 2016, kl. 22:58 (1493 dager siden) @ Huntdoc
redigert av jrr50, torsdag 28. april 2016, kl. 23:05

Håper du henger med en god stund til Olav,for du har vært svært god og ha når jeg (og helt sikkert andre) har trengt ting andre har sagt var umulig og skaffe,både av dier og hylser og annet.
Deler og hane/høner til forskjellige rber,(både i rand og senter,og forskjellige ekstraktorer m.m)
Og til og med noen børser også,av og til.

Så er iallefall veldig glad det har kunnet gå ann og kontakte deg,og ikke bare får det evige svaret som mange andre gir: beklager,beklager men slike deler er ei på lager

Så tatt i betraktning all tid som går med til sending ,pakking ,leite opp ting,og vente på penger og sende og fortolle og papirer osv er det ikke så gærnt dyrt heller vil nå jeg si,
Nå ser jeg selv all tid jeg selv bruker på mye lettere ,og enklere ting og skaffe.så er det en beskjeden profitt med tanke på tid og alt som går med.

Håper virkelig noen kan hjelpe deg og få disse to prosjektene dine realisert, og innen nærmeste fremtid.:-)

--
Med beste hilsen JRR50.

Besøk gjerne min hjemmeside: www.jrr-50.com

(NB,ny hjemmeside under laging,så det er nesten bare side oppsettet nå ,men bilder og slikt er underveis)

RSS på tråd
powered by my little forum