Lading av haglepatroner (Hagle)

av Leifi1994, søndag 16. oktober 2016, kl. 23:31 (1323 dager siden)

Noen her inne som har erfaring med lading av svartkrutt i cal 12 og 16? trenger litt ladedata på åssen type krutt og hvor mange grein dere evt bruker osv:)

Edit: Endret trådtittel. Redaktøren

Personlig bilde

Lading av haglepatroner

av Mr. Pitt @, Minnesund, mandag 17. oktober 2016, kl. 08:06 (1322 dager siden) @ Leifi1994

Ta en titt her.
http://www.svartkrutt.net/articles/vis.php?id=23

--
Old gunfighters never die, we just go on smellin like black powder.

Lading av haglepatroner

av Cap'n Redneck, close to Hell., mandag 17. oktober 2016, kl. 08:18 (1322 dager siden) @ Leifi1994

G-Sport butikkene solgte engelske Gamebore-patroner ladet med svartkrutt før blyhaglforbudet. Kaliber 12/67 papphylsene var ladet med 83 grains 3Fg/3P svartkrutt, filtforladning og 28 gram blyhagl (US#6). Jeg demonterte en av disse og sjekket.

De solgte også kaliber 16 plasthylser ladet med svartkrutt. Disse har jeg ikke demontert, men antar at kruttladningen her lå på ca. 70 - 75 grains 3Fg.

Til jakt/lerdueskyting er det viktig å bruke finkornet svartkrutt for å få tilstrekkelig hastighet. Det kan også være fordelaktig å prøve litt grovere hagl enn standard US#7,5 til lerdueskyting for å få gjennomslagskraft på lengre hold.

Til "morroskyting" kan du evt. fylle 20 grains finkornet krutt i bunnen av hylsa, og toppe opp med 70 grains 1Fg. En ladning bestående av kun grovkornet svartkrutt gir etter min erfaring for liten utgangshastighet og for lite anslagsenergi.

Til jakt er det fordelaktig å bruke en plastikk shotcup. Du kan skjære bort "støtdemper"-delen av shotcup'en for å få plass til svartkruttet. Husk å legge en tykk pappskilling mellom kruttet og shotcup'en, ellers vil varmen fra svartkruttet smelte plasten og denne blir liggende igjen i løpet.

Til jaktbruk og hyggeskyting går det bra å "slakte" fabrikkladete plastpatroner, for så å bytte kruttet og fylle opp med selvmodifiserte komponenter.

Til lerdueprogrammet i NSU er det kun messinghylser eller papphylser som er lovlige.
Heller ingen plastforladninger/shotcup'er.

www.hjemmelading.no selger messinghylser fra CBC/Magtech som benytter Large Pistol tennhetter. Merk at disse har tynnere vegger enn papp og plasthylser, slik at for eksempel kaliber 12 messinghylser benytter kaliber 11 forladninger.

--
"As long as there's lead in the air, there's still hope..."

RSS på tråd
powered by my little forum