Personlig bilde

Veien videre for forumkonkurransen (Stevner)

av Øyvind F. ⌂ @, Bergen, onsdag 14. desember 2016, kl. 07:37 (890 dager siden)

Året er snart omme, og det kan være greit å høre hva som har fungert og ikke fungert med forumkonkurransen i året som har gått. Er det noe vi kan endre på i 2017, for eksempel for å øke deltagelsen?

--
Øyvind F. - forum admin
Bøker jeg har skrevet.

Personlig bilde

Veien videre for forumkonkurransen

av Kammerherren ⌂ @, Hadeland, onsdag 14. desember 2016, kl. 07:47 (890 dager siden) @ Øyvind F.

Jeg har dårlig samvittighet for svak deltagelse I 2016, men akter å komme sterkere tilbake etterhvert. Fikk en guttunge til I januar, så tiden har ikke helt strukket til.

--
Kammerherren

Personlig bilde

Veien videre for forumkonkurransen

av Orion ⌂ @, Sandnessjøen, onsdag 14. desember 2016, kl. 10:12 (890 dager siden) @ Kammerherren
redigert av Orion, onsdag 14. desember 2016, kl. 10:41

Synes konkurransen har fungert greit, jeg. Stort sett i hvert fall.
Det som ofte er problem er å tolke skivene, når det skal skytes så mange som 10 skudd. Kan det legges i reglene at det er lov å skyte på 2 eller flere skiver, alt etter hvor mange skudd som skal skytes?

Det er ofte litt mye synes jeg med både kort- og lang-våpen hver måned. Syntes det var litt lettere å få gjennomført da det var vekselvis annenhver måned. Kunne vel likevel holde kort-/lang-våpen adskilt?
Men, på den annen side, er det jo desto mer tilfredsstillende når man har fått gjennomført begge.;-)
Vet jo ikke hvordan dette ville virke på deltakelsen, da? Var vel bra deltakelse det året det var slik, tror jeg?

Til slutt:
Kunne det vært laget en eller annen slags "resultatliste" fra "Konk'en"? Tenker da på å ha som dokumentasjon på "stevne-aktivitet", for oss som bor på steder med langt mellom stevnene? Selv om Konk'en er en uhøytidelig (ikke approbert) konkurranse, er det tross alt en aktivitet som burde telles med.

Personlig bilde

Veien videre for forumkonkurransen

av jæger justnæs @, Kristiansand, onsdag 14. desember 2016, kl. 11:02 (890 dager siden) @ Orion

Kunne det være noe å ha konkurransen over to måneder av gangen? Altså i januar kommer skiva for håndvåpen/langvåpen som kan skytes ut februar. Da ville det bli seks konkurranser i hver gren i løpet av året, kunne det være en tanke?

Ikke dumt å skyte på flere skiver, O. Eller spre skuddene litt ;-)
Ellers kommer jeg til å prøve å skrive ut på skivepapp, det virker greit.

Kunne det være noe å skrive ut to ark som kan limes sammen til større blink?

--
Best når det smeller!

Personlig bilde

Veien videre for forumkonkurransen

av krutnarr ⌂, Søgne, torsdag 15. desember 2016, kl. 20:17 (888 dager siden) @ jæger justnæs

Hei.
Håper virkelig at konken fortsetter til neste år. For min del så ble det litt laber deltagelse på slutten. Litt for at tiden ikke strekker til og litt for at jeg ble usikker på det med vitne av skive. Har som regel skutt på hytta når jeg er alene.
Når det gjelder tolking så er det muligens en ide å ha litt færre skudd? fem-seks skudd holder i massevis for å skille de dyktige og de proffe ;-) Færre hull og mindre riving av A4 ark. Å skrive ut på skivepapir er et ikketema på skriveren på jobb. Privat har jeg ikke skriver. Når det gjelder antall skytinger så er jeg mest stemt for månedlig skyting av både lange og korte våpen. Man trenger jo ikke delta på ALT hver mnd? Dette er bare for gøy. Fint å kunne skyte inn/teste våpen på konken.

--
Besøk meg på www.krutnarr.no
Mail meg på: krutnarr@krutnarr.no

Personlig bilde

Veien videre for forumkonkurransen

av Øyvind F. ⌂ @, Bergen, fredag 16. desember 2016, kl. 07:45 (888 dager siden) @ krutnarr

Jeg tror vi skal holde på to konkurranser i måneden. Noen skyter kun kortvåpen, mens andre skyter kun lange. Da kan disse også skyte hver måned. En trenger jo ikke delta på alt heller.

Det bør være en smal sak å legge resultatene for hver måned ut på nett. Alt ligger lagret, så det er bare å hente ut dataene. Jeg begynte faktisk på det før årets konkurranser begynte, men kom aldri i mål. Men vil dette kunne telle som aktivitet? På resultatlistene vil du jo stå oppført med pseudonym.

Antall skudd: Å skyte på flere skiver bør være greit. Med noen skivetyper er det greit å ha mer enn fem skudd for å klare å kåre en vinner.

To ark som kan limes sammen til større blink: Dette har jeg også tenkt på, men blir det for komplisert? Jeg har også tenkt på om det kan bli et problem med marginer etc. med forskjellige printere, slik at skivene blir ulike. Vi kan gjøre en test med en større blink utenfor konkurransen.

Ting jeg har tenkt på:

Registrering av poeng: Det er kan være tidkrevende å plotte inn resultater og tolke skiver. Hadde det vært en idé at skytterne selv registrerer poengene via et skjema? Bilde av skive og poengsum må fremdeles legges inn på forumet som før. Systemet må lages, og jeg har ikke tid til dette før neste års konkurranser begynner, men kanskje utover våren.

Poenggivning: Nå poenggivningen slik at alle får 5 deltakerpoeng, mens de beste skytterne får ekstrapoeng fordelt slik:

1. plass: 10 poeng
2. plass: 9 poeng
3. plass: 8 poeng
4. plass: 7 poeng
5. plass: 6 poeng

Kanskje det kunne være en idé å utvide dette, slik at 6.–10. plass også får poeng. (6. plass får 5 poeng og 10. plass får 1 poeng). Alle under tiendeplassen får fem deltakerpoeng. Da kan det kanskje bli jevnere?

Skiver og vitner: Det er ingen tvang med vitner, men det hadde vært fristende å innføre ekstrapoeng for skyttere som kan bevitne at ting har gått riktig for seg.

--
Øyvind F. - forum admin
Bøker jeg har skrevet.

Personlig bilde

Veien videre for forumkonkurransen

av Orion ⌂ @, Sandnessjøen, fredag 16. desember 2016, kl. 11:38 (888 dager siden) @ Øyvind F.

Pseudonym, ja? Er det ikke greit å lage en liste med fullt navn ved siden av pseudonym? Evt. istedenfor? Om noen ikke ønsker navn offentliggjort, kunne listen være lagt inn slik at pålogging var nødvendig for å få ut listen/dataene?

Hadde vært moro med større skiver, ja. Legg de i så fall ut også i A3-format, slik at de som har A3-skriver kan printe rett ut?

Personlig bilde

Veien videre for forumkonkurransen

av jrr50 ⌂ @, Tysnes, fredag 16. desember 2016, kl. 12:46 (888 dager siden) @ Kammerherren

Det er flere som og har samme feelingen ang det ,Kammerherren , jeg har også falt endel av lasset spes siste tre,fire mnd dette året
, er rett og slett blitt for mange andre prosjekt og ting som må bli ferdig at tiden ( og til tider ikke kun den men krefter til og rekke alt )
Men iallefall ting på hjemmebane som gjort at ikke tid/krefter har strukket til , :crying:

og det er egentlig ikke noe verken og tilføye eller si at jeg kunne tenkt meg og rette på , synes det funker svert greit alt sammen , og det har vert for min del iallefall en oppadgående kurve i presisjon og antall poeng til siste gangen jeg deltok . Det er jo en god indikasjon på at skytetrening , /ladetrening hjelper på resultatene
Men det med egen deltagelse siste tre ,fire konker , er bare meg selv som ikke har klart og vere så aktiv jeg først hadde håpt jeg kunne være , men nå går vi snart inn i nytt år
, med nye muligheter, det er det en da får en satse på ,så bedre deltagelse og fordeling og bruk av egen tid så en kan få med seg det som er viktigst her i verden : ( svartkrutt skyting , i større grad) , inn i det nye året 2017 .
( som så vanlig kom det nye året ,( eller egentlig slutten på det gamle ) alt for fort på meg , det er noe som nesten har skjedd hvert år det)

--
Med beste hilsen JRR50.

Besøk gjerne min hjemmeside: www.jrr-50.com

(NB,ny hjemmeside under laging,så det er nesten bare side oppsettet nå ,men bilder og slikt er underveis)

Personlig bilde

Veien videre for forumkonkurransen

av Øyvind F. ⌂ @, Bergen, fredag 16. desember 2016, kl. 13:27 (888 dager siden) @ jrr50

Her en testskive i A3-format. Hvordan fungerer det å skrive denne ut?
http://www.svartkrutt.net/temporary/skiver/testskive-a3.pdf

--
Øyvind F. - forum admin
Bøker jeg har skrevet.

Personlig bilde

Veien videre for forumkonkurransen

av krutnarr ⌂, Søgne, fredag 16. desember 2016, kl. 21:57 (887 dager siden) @ Øyvind F.

A3-utskriften fungerte utmerket :ok:

--
Besøk meg på www.krutnarr.no
Mail meg på: krutnarr@krutnarr.no

Veien videre for forumkonkurransen

av jan.melland @, 7200, tirsdag 20. desember 2016, kl. 20:19 (883 dager siden) @ Øyvind F.

Har ikke mulihet til å skrive i A3

Personlig bilde

Veien videre for forumkonkurransen

av laffa @, Ålesund, fredag 16. desember 2016, kl. 14:26 (888 dager siden) @ Øyvind F.

Jeg har som Kammerherren litt dårlig samvittighet for lite deltagelse i 2016, men forskjellige grunner gjør at det ble slik. For eksempel er det på denne tida på året så lite lys, at hvis det er overskyet så ser jeg ikke sikta.
Ønsker at konkurransen fortsetter i samme spor som nå, men, og et stort MEN, lag blinker som krever mindre blekk! Jeg har allerede drept en skriver.

laffa

Personlig bilde

Veien videre for forumkonkurransen

av Kammerherren ⌂ @, Hadeland, fredag 16. desember 2016, kl. 20:41 (887 dager siden) @ laffa

Støtter Laffa 100% ang skiver som buster en blekkpatron pr ark...... :-D

Ang vitner, jeg har ikke fanget opp at dette har vært et tema? Har det vært hendelser det et vitne hadde vært nyttig? Jeg trodde vi var enige om at dette er en konkurranse med gentlemanregler? Med bare heder og ære i premiepotten burde ikke dette være noe tema i det hele tatt. Jeg skyter 99 av 100 ganger alene når månedskonkurransen skytes, så jeg er blant dem som ville slite med å skaffe vitner.

--
Kammerherren

Veien videre for forumkonkurransen

av festus @, søndag 18. desember 2016, kl. 16:56 (886 dager siden) @ Øyvind F.

Har ikke fått vært så mye på banen i det siste, men tenker å komme sterkere tilbake. Jeg synes det er bra med både lang og kort samme måned, og foretrekker historiske skiver og figurer. :-)

--
"En mann kan aldri ha for mye rødvin, for mange bøker eller for mye ammunisjon"
- Rudyard Kipling

Veien videre for forumkonkurransen

av jan.melland @, 7200, tirsdag 20. desember 2016, kl. 20:32 (883 dager siden) @ Øyvind F.

Konkuransen fungerer veldig bra. Korte og lange våpen lik siste året er perfekt. Tolking av skivene er ok, tolk så godt du kan å legg ut resultatet, ved tvil går du opp. Skiver i A4 (det er ikke alle som har A3 skriver) med forskellig figurer er ganske kult.
Konklusjon: " fortsett som du stevner så treffer du ...".

Personlig bilde

Veien videre for forumkonkurransen

av Øyvind F. ⌂ @, Bergen, onsdag 21. desember 2016, kl. 07:20 (883 dager siden) @ jan.melland

De færreste har A3-skrivere, men tanken er at en skriver ut på A4-skriver og taper de to delene sammen. Det var dette jeg fryktet ble litt komplisert, og dette er kanskje en indikasjon på at det nettopp ble akkurat det?

--
Øyvind F. - forum admin
Bøker jeg har skrevet.

RSS på tråd
powered by my little forum