Personlig bilde

svartkrutt.net-ligaen 2017 (endelige resultater) (Stevner)

av Øyvind F. ⌂ @, Bergen, søndag 1. januar 2017, kl. 14:53 (1019 dager siden)

svartkrutt.net-ligaen er en skytekonkurranse for forumets medlemmer. En ny konkurranse blir publisert den 1. hver måned, og konkurransen varer ut måneden. Deltakerne skyter konkurransen på egen hånd, og laster opp bilde av skutt skive og resultat i en egen forumtråd for den aktuelle måneden. Ved utgangen av hver måned kåres en vinner, og poengene tas med inn til neste måned. 1. januar 2018 kåres en sammenlagtvinner.

Det er en fordel å lime skiva på en stiv bakgrunn. Bruker du kun stifter vil den revne og bli vanskelig å tolke. Ved tvilstilfeller der skiva har revnet på grunn av dette vil tvilen ikke komme skytteren til gode.

Klasser
Det konkurreres i to klasser: revolver/pistol og langvåpen. Du kan delta i begge konkurransene. Samme skive benyttes i begge klasser, men det skytes på forskjellige avstander. Replikavåpen og originale våpen skyter i samme klasse.

Våpentype, sikter og kaliber
Fritt, så lenge våpenet opprinnelig ble laget for svartkruttammunisjon. Det vil si at både flintlåsvåpen og våpen ladet med messingpatroner kan brukes i samme konkurranse, det samme gjelder riflede og glattløpede våpen.

I langvåpenklassen er både åpne sikter og dioptersikter tillatt. Bruk av kikkertsikte er ikke tillatt. I revolver- og pistolklassen tillates kun skur og korn.

Antall forsøk og trening
Hver skytter har kun ett forsøk når konkurransen skal skytes. Det er lov å trene på skiven i forkant, men du må bestemme deg på forhånd når det tellende forsøket skal skytes. Skyt gjerne med vitner, så vet vi at alt er gjort på ærlig og redelig vis.

Dømming av treff

  • Om ikke annet er tillatt benyttes feltregler til dømming av treff. Det betyr at tangering av den hvite skillelinjen er nok for å oppnå høyere poeng.
  • Når en skive er lagt ut på forumet er den tellende, og kan ikke skytes om igjen. Dersom du lurer på om du har gjort noe feil, spør før du legger skiva ut.
  • Har du skutt for mange skudd strykes de beste treffene tilsvarende antall skudd du har skutt for mye.

Skytestilling
Skytestilling er fri, men det er ikke tillatt å skyte med anlegg dersom ikke den enkelte måneds konkurranse spesielt spesifiserer dette. Revolver og pistol skyter med beste hånd dersom det ikke er oppgitt at tohåndsskyting er tillatt.

Månedskonkurranser og poeng
Hver deltaker får 5 poeng for å delta. I tillegg deles det ut følgende poeng:

1. plass: 10 poeng
2. plass: 9 poeng
3. plass: 8 poeng
4. plass: 7 poeng
5. plass: 6 poeng
6. plass: 5 poeng
7. plass: 4 poeng
8. plass: 3 poeng
9. plass: 2 poeng
10. plass: 1 poeng

Ved poenglikhet er det opp til dommeren å kåre en vinner.

Konkurranser

Resultater legges ut her: http://svartkrutt.net/liga/index.php

--
Øyvind F. - forum admin
Bøker jeg har skrevet.

Personlig bilde

svartkrutt.net-ligaen 2017

av Øyvind F. ⌂ @, Bergen, mandag 1. januar 2018, kl. 08:10 (654 dager siden) @ Øyvind F.

Da er ligaen ferdig for i år, og det er bare til å gratulere Orion med seier i begge klassene og Ole M Børsen med to andreplasser. Det var i år 229 starter, en nedgang fra 2016 som hadde 272. jan melland og jke tok tredjeplassene i henholdsvise revolver- og pistol- og langvåpenklassene.

Av resultatene er det tydelig at det lønner seg å delta hver måned.

[image]

[image]

--
Øyvind F. - forum admin
Bøker jeg har skrevet.

Personlig bilde

svartkrutt.net-ligaen 2017

av Kammerherren ⌂ @, Hadeland, tirsdag 2. januar 2018, kl. 21:04 (653 dager siden) @ Øyvind F.

Veldig bra deltakelse på andre året synes jeg. Håper å komme sterkere tilbake I 2018, 2017 ble I overkant hektisk for meg!

--
Kammerherren

RSS på tråd
powered by my little forum