Personlig bilde

svartkrutt.net-ligaen 2018 (endelige resultater) (Stevner)

av Øyvind F. ⌂ @, Bergen, mandag 1. januar 2018, kl. 08:40 (624 dager siden)

svartkrutt.net-ligaen er en skytekonkurranse for forumets medlemmer. En ny konkurranse blir publisert den 1. hver måned, og konkurransen varer ut måneden. Deltakerne skyter konkurransen på egen hånd, og laster opp bilde av skutt skive og resultat i en egen forumtråd for den aktuelle måneden. Ved utgangen av hver måned kåres en vinner, og poengene tas med inn til neste måned. 1. januar 2018 kåres en sammenlagtvinner.

Det er en fordel å lime skiva på en stiv bakgrunn. Bruker du kun stifter vil den revne og bli vanskelig å tolke. Ved tvilstilfeller der skiva har revnet på grunn av dette vil tvilen ikke komme skytteren til gode.

Klasser
Det konkurreres i to klasser: revolver/pistol og langvåpen. Du kan delta i begge konkurransene. Samme skive benyttes i begge klasser, men det skytes på forskjellige avstander. Replikavåpen og originale våpen skyter i samme klasse.

Våpentype, sikter og kaliber
Fritt, så lenge våpenet opprinnelig ble laget for svartkruttammunisjon. Det vil si at både flintlåsvåpen og våpen ladet med messingpatroner kan brukes i samme konkurranse, det samme gjelder riflede og glattløpede våpen.

I langvåpenklassen er både åpne sikter og dioptersikter tillatt. Bruk av kikkertsikte er ikke tillatt. I revolver- og pistolklassen tillates kun skur og korn.

Antall forsøk og trening
Hver skytter har kun ett forsøk når konkurransen skal skytes. Det er lov å trene på skiven i forkant, men du må bestemme deg på forhånd når det tellende forsøket skal skytes. Skyt gjerne med vitner, så vet vi at alt er gjort på ærlig og redelig vis.

Dømming av treff

  • Om ikke annet er tillatt benyttes feltregler til dømming av treff. Det betyr at tangering av den hvite skillelinjen er nok for å oppnå høyere poeng.
  • Når en skive er lagt ut på forumet er den tellende, og kan ikke skytes om igjen. Dersom du lurer på om du har gjort noe feil, spør før du legger skiva ut.
  • Har du skutt for mange skudd strykes de beste treffene tilsvarende antall skudd du har skutt for mye.

Skytestilling
Skytestilling er fri, men det er ikke tillatt å skyte med anlegg dersom ikke den enkelte måneds konkurranse spesielt spesifiserer dette. Revolver og pistol skyter med beste hånd dersom det ikke er oppgitt at tohåndsskyting er tillatt.

Månedskonkurranser og poeng
Hver deltaker får 5 poeng for å delta. I tillegg deles det ut følgende poeng:

1. plass: 10 poeng
2. plass: 9 poeng
3. plass: 8 poeng
4. plass: 7 poeng
5. plass: 6 poeng
6. plass: 5 poeng
7. plass: 4 poeng
8. plass: 3 poeng
9. plass: 2 poeng
10. plass: 1 poeng

Ved poenglikhet er det opp til dommeren å kåre en vinner.

Konkurranser

Resultater legges ut her: http://svartkrutt.net/liga/index.php

--
Øyvind F. - forum admin
Bøker jeg har skrevet.

svartkrutt.net-ligaen 2018

av jan.melland @, 7200, torsdag 20. september 2018, kl. 18:15 (362 dager siden) @ Øyvind F.

Etter en liten pause er jeg tilbake (USA tur) med resultat for sept.
Skytingen ble foregtatt i kontrolerte former (svak motvind) pent vær.
Resultat: B,4,6,7,8,9=34.[image]

Personlig bilde

svartkrutt.net-ligaen 2018 (endelige resultater)

av Øyvind F. ⌂ @, Bergen, tirsdag 1. januar 2019, kl. 08:41 (259 dager siden) @ jan.melland

I år kan vi gratulere Orion og 427cab som vinnere i henholdsvis revolver- og pistol- og rifleklassen. 427cab har vært en ivrig deltaker, og tok også andreplassen i revolver- og pistolklassen etterfulgt av AWASS. arnfinn og Erlend S tok andre- og tredjeplassen i rifleklassen.

Gratulerer til alle deltakere med fin skyting!

[image]

[image]

Det har dessverre vært en halvering av deltakerne i rifleklassen sammenlignet med 20187, mens pistol- og revolverskytterne holder seg stabile på 16.

I 2018 var det til sammen 158 starter, mot 229 i 2017. Det er en nedgang på 71 starter.

--
Øyvind F. - forum admin
Bøker jeg har skrevet.

RSS på tråd
powered by my little forum