svartkruttskyting og bevaring av gamle våpen (Litt på siden)

av Lord Baltimore, tirsdag 16. mars 2004, kl. 10:45 (5964 dager siden)

Hei igjen.

Det er mange av dem som er aktive på dette forumet som bruker sine gamle originale våpen på skytebanen. Og vi skyter med svartkrutt selvsagt.

Og da melder spørsmålet seg med en eneste gang. Hvordan tar jeg vare på våpenet best mulig? Mekanisk slitasje er en ting, men det er ikke til å stikke under en stol at produktene etter forbrenning av svartkrutt er meget
aggresive mot gammelt stål.

Til cowboy-skyting har jeg de siste tre årene benyttet ei gammel hanehagle med damaskløp. Og det er ingen tvil om at den nå viser tydelige spor av korrosjon i løpene, mer jo lenger bak man kommer. Her må det nevnes at jeg aldri har ventet med pussingen. Det har aldri gått lenger tid enn 1-2 timer fra siste skudd på banen til pussing/oljing etter alle kunstens regler.

Og var ikke de to Remingtongeværene også litt blankere i løpene for et års tid siden? Det sniker seg inn en følelse av oppgitthet.

Må vi slutte å bruke disse våpnene for å bevare dem eller er det noe annet vi kan gjøre?

Best regards

Lord Baltimore

svartkruttskyting og bevaring av gamle våpen

av Bjørn Tore, tirsdag 16. mars 2004, kl. 19:36 (5964 dager siden) @ Lord Baltimore

Jeg bruker kun kokvarmt vann,tørker godt og mens børsa eller revolveren fremdeles er varm smører jeg den inn med Ox-Yoke wonderlube.
Da slipper jeg noe tørrpussing før skyting, og har ikke merket noe som helst antydning til korrosjon....

svartkruttskyting og bevaring av gamle våpen

av Bernt F G, tirsdag 16. mars 2004, kl. 19:39 (5964 dager siden) @ Lord Baltimore

Mine våpen tror jeg har blitt blankere etter at jeg begynte å bruke dem. Det er viktig å få bort all dritten fra kruttslammet og å olje godt inn etterpå. Hvis du opplever at våpnene dine ruster så har du kanskje vært litt slurvete med pussen eller oljen? :surprised: iIkke alle oljer er gode. WD40 er for eksempel god hvis våpenet snart skal tas i bruk igjen men er dårligere til langtidsoppbevarer.

I hagler så bruker jeg ofte litt stålull med olje som jeg fester på en jag. Et par ganger opp og ned hagleløpet så blir de skinnende blanke. Det tar og blyrester.

RSS på tråd
powered by my little forum